22 de març 2015

LES APORTACIONS D'ICV AL GOVERN MUNICIPAL DE L'HOSPITALET

En aquests temps que es tendeix a amagar en el currículum la vinculació a les organitzacions polítiques i que sembla que l'experiència en el govern d'una ciutat resta més que suma, vull reivindicar el paper que ha tingut ICV en el govern municipal de l'Hospitalet els darrers 16 anys en el marc d'un govern de coalició amb el PSC.

Us adjunto els tres darrers articles publicats en el Diari de l'Hospitalet explicant l'aportació feta en les tres línies d'acció política que més identifiquen ICV: la social, l'ecològica i l'educativa.


LES PRIORITATS SOCIALS D’ICV
Governar és prioritzar i fer-ho des de l’esquerra és posar en primer lloc les polítiques socials adreçades a la població més vulnerable. Tirar enrere les desigualtats que generen els mercats per convertir-les en igualtat d’oportunitats que garanteixin un futur individual i col·lectiu més just, és el nostre gran objectiu. Des de l’Ajuntament això solament s’aconsegueix posant al servei d’aquesta fita tots els serveis públics municipals. I aquesta, crec, que ha estat una altra de les petjades d’ICV en el govern.
Polítiques socials al servei de la cohesió que han augmentat en 7M € (un 42%) en tan sols vuit anys. Una bona mostra d’això és l’augment de l’aportació municipal en beques de menjador escolar que s’ha multiplicat per nou en cinc anys, de 0’2M€ a 1’8M€, per arribar a atendre 3.000 alumnes.
L’urbanisme també ha estat al servei de la cohesió social. Per això hem tirat endavant lleis de barris que han possibilitat nous espais per als joves, com Torre Barrina i Antic Cinema Romero. I d’altres per al conjunt de la ciutadania, com el centre comunitari Ana Díaz Rico de la Florida i la nova seu de l’escola municipal de música “Centre de les Arts” al barri del Gornal. O destinar futurs edificis com el de Correus a una escola restaurant per als alumnes que necessiten una segona oportunitat educativa...
Sens dubte, una profunda petjada social

CAL TRABAL, PARC AGRÍCOLA
L’ecologia és un dels nostres valors. En aquest mandat, ICV ha deixat petjada en les accions del govern municipal en els temes ambientals, com també l’ha deixada en temes socials i educatius. Aprofitarem aquest diari per fer balanç de la nostra acció.
Avui destaquem l’aposta mediambiental per preservar Cal Trabal com el darrer espai agrícola de l’Hospitalet. Les fites aconseguides són les que, des de fa molts anys, ens plantejaven al grup: un nou parc públic de 27 hectàrees que, assessorat pel Parc Agrari del Baix Llobregat, mantindrà l’activitat agrícola, la restauració de les tres masies i la seva recuperació com a nous equipaments municipals. El soterrament de les línies elèctriques i la millora del camí fins el riu amb un vial ample i còmode per fer esport són altres dels objectius assolits.
El nou projecte també contempla l’eliminació de carreteres i aparcaments, fet que facilitarà l’objectiu de que no hi hagi cap edifici a l’actual zona agrícola. El projecte farà possible el soterrament d’un nou tram de la Gran Via que propiciarà la creació d’un pas a peu pla entre els hospitals de Bellvitge i Duran i Reinals i nous espais on creixi un nou pol d’investigació biomèdica. Sens dubte, deixem una profunda petjada ecològica.


CIUTAT EDUCADORA
ICV ha liderat les polítiques de la regidoria d’Educació de l’Hospitalet els darrers 16 anys amb l’objectiu de posar tots els programes educatius de la ciutat al servei de la cohesió social, de l’èxit escolar i de la igualtat d’oportunitats. Milers d’infants i de joves han tingut accés sense traves econòmiques, socials i culturals a una educació de qualitat a les bressols municipals, a aprenentatges artístics a l’escola municipal de música “Centre de les Arts” o als programes d’inclusió, de segones oportunitats i d’orientació dels plans educatius d’entorn. Milers d’alumnes s’han implicat en programes de compromís social i de treball comunitari com l’Aprenentatge Servei i en programes de  difusió del cooperativisme des de l’escola.
I ho hem fet treballant en equip, creant xarxa amb tota la comunitat educativa i amb les entitats socials i de lleure. Obrint les portes de les escoles, obrint els patis com a plaça pública, implicant alumnes i mestres amb el seu entorn.
Hem contribuït a fer de l’Hospitalet una ciutat orgullosa de les seves escoles i dels seus mestres, una ciutat educadora que sap que el seu futur depèn de la qualitat de la seva educació i de la inversió que faci en la formació de la seva ciutadania.

Molt content i orgullós d’haver format part d’aquesta il·lusió col·lectiva aquest darrers vuit anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.