15 de maig 2014

PERQUÈ EM VULL PRESENTAR A LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS


DECLARACIÓ D’INTENCIONS LLUÍS ESTEVE
Eleccions Municipals 2015
(adreçada als militants i amics d'ICV de l'Hospitalet)

Benvolguts companys i companyes:

Ara fa una mica més de 10 anys vaig tenir l’oportunitat d’incorporar-me com a independent a la candidatura de la coalició d’ICV-EUiA a les eleccions municipals.  Aquesta fou la meva primera implicació amb un partit polític després de molts anys de compromís social amb el barri i la ciutat a través de les entitats d’educació en el lleure, el Pla Integral de Collblanc-la Torrasa, la Festa de la Diversitat, les ONG de cooperació al desenvolupament o els moviments socials com el 0,7 i la plataforma contra la guerra de l’Iraq.

El balanç que faig d’aquest anys és molt positiu i us agraeixo l’oportunitat que m’heu donat: he après molt i he aportat tot el que he pogut per correspondre la vostra confiança. També us agraeixo l’oportunitat que em vàreu donar, un temps després, per a incorporar-me a ICV, ser-ne el responsable a l’Hospitalet i seguir formant part del govern municipal amb responsabilitats, primer a Medi Ambient i després a Educació i Serveis a les Persones.

Hem treballat molt intensament aquests darrers anys per a que la ciutat tingui una educació pública de qualitat. I ho hem fet marcant un perfil clarament d’esquerres, fent grans els bons projectes engegats per la Montserrat Company i afegint nous programes de cohesió social que possibilitin la igualtat d’oportunitats per a tothom. Crec, sincerament, que el món educatiu està molt content dels regidors d’ICV que durant 15  anys hem orientat les polítiques educatives de l’Hospitalet.

També valoro molt positivament l’enfortiment en els darrers anys d’ICV com a organització política. La nostra implicació personal i col·lectiva amb els nous moviments socials (PAH, Unitat contra el feixisme, SOS Educació...) i la incorporació de nous militants joves ens dona la possibilitat d’encarar, per primer cop en dècades, un relleu generacional amb garanties, tranquil, ben fet, amb un bon traspàs de responsabilitats... És per aquesta raó que m’agradaria comptar amb la vostra confiança per exercir un darrer mandat com a regidor, per fer un bon traspàs amb els companys o companyes que estic segur s’incorporaran de nou en el grup municipal.

Sens dubte l’inici del següent mandat serà força difícil: un resultat incert dels altres partits d’esquerres i l’entrada de nous grups municipals pot complicar molt la formació del govern municipal. També serà un moment complicat per les dificultats d’exercir el dret a decidir com a país i, especialment, perquè a les terribles conseqüències de la crisi econòmica s’afegirà la retallada de competències municipals en temes vitals per als ciutadans més afeblits com són  els serveis socials, l’educació o l’ocupació a conseqüència de les lleis recentralitzadores i reaccionàries del PP.
Serà imprescindible doncs que tinguem un bon resultat electoral i que dediquem tota la nostra fortalesa a blindar l’estat del benestar i a consolidar totes les polítiques socials i educatives que les altres administracions han retallat sense cap mena de sensibilitat social. Caldrà estar molt atents també al llarg d’aquest darrer any de mandat al que pensa la ciutadania i escoltar bé què ens demanen a un partit com el nostre i valorar molt bé si hem de formar part del proper govern i amb quines condicions.

És per això que crec que el proper mandat serà el del relleu generacional, també en el grup municipal i em comprometo a fer-ho possible amb l’objectiu que es consolidin nous lideratges que assumeixin, amb la formació i l’experiència necessàries, el relleu de la gent del PSUC, de NE i d’ICV que sempre hem volgut ser força de govern i alhora estar present a totes les lluites al carrer.

Per tot això us demano el vostre vot per a les eleccions primàries per encapçalar la llista electoral d’ICV i incorporar a les noves dones i homes, militants joves d’ICV, en els primers llocs de la llista per tal de fer efectiu un relleu tranquil que encara enforteixi més a ICV.


Una abraçada.

 


Lluís Esteve Garnés

L’Hospitalet de Llobregat, maig 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.