20 de juny 2012

LA MALA EDUCACIÓ DE CiU i PP



Ens trobem davant d'una profunda reforma del model educatiu català per part del govern d'Artur Mas i Irene Rigau que torna a deixar en inferioritat de condicions l'escola pública i pretén marginar els governs municipals de la corresponsabilitat en l'Educació. No es tracta d'una situació coiuntural causada per la crisi econòmica, sinó de la voluntat expressa d'un canvi estructural del model educatiu, possibilitada per les escletxes introduïdes per CiU i altres partits polítics a la Llei d’Educació de Catalunya, i ara agreujades per les dures mesures d'ajust econòmic del govern central. Un canvi de model educatiu que, si no s’atura, tindrà greus conseqüències en l'Educació a l’Hospitalet en molt poc temps.

L'augment d'alumnes per aula, l'increment d'hores lectives per al professorat, la substitució dels mestres a partir de l’onzè dia de baixa, l'augment del 65% de les taxes universitàries, l’aturada en el desplegament dels nous cicles de Formació Professional o la desaparició dels fons estatals d'acollida i d'Educació Infantil són mesures molt dures del govern central. Mesures que atempten clarament contra la qualitat de l'educació i que afegeixen desànim als mestres que veuen com, amb la l'aplicació acrítica de les retallades que fa la Generalitat, es poden debilitar o fins i tot fer desaparèixer elements que avui contribueixen decisivament a la qualitat del sistema educatiu com són la xarxa municipal d'escoles bressol, els plans educatius d'entorn, les aules d'acollida o les escoles municipals de música i dansa, a més de dificultar l'accessibilitat de la població a la Universitat pública.

Mesures que, malgrat els escarafalls del govern per invasió de competències, han estat acceptades, compartides en el fons i aplicades per la consellera Rigau. Mesures que se sumen a les presses pel govern de CiU com són la desaparició de la sisena hora de la majoria de les escoles públiques o l’aplicació d’una matrícula de 360€ pels alumnes dels cicles superiors públics de FP.

Quan a Catalunya encara no havíem assolit els nivells europeus d'inversió i de resultats educatius, amb les retallades fetes pel govern de CiU en tan sols un any i mig, hem tornat cinc anys enrere en el pressupost d'Educació de la Generalitat, un 14% de reducció, tot i tenir 150.000 alumnes més que l'any 2007.

El govern dels millors està posant en perill, precisament, el millor dels instrument que té un país per assegurar la cohesió social, la igualtat d'oportunitats, el futur personal i laboral del seus joves, l'èxit de les seves empreses, l’excel•lència de la seva recerca científica... I ho posa en perill sense tenir en compte que hi ha marge en la fiscalitat per tenir més ingressos, com és el cas de l'impost del patrimoni, o que, dins del propi sistema educatiu, hi ha partides on es pot fer estalvis com és el cas de les desenes de milions € que es destinen a cobrir el finançament dels concerts educatius de les escoles d’elit que encara avui segreguen nens i nenes en el nostre país.

Un mal govern que no prioritza l'Educació i que necessita amb urgència la contestació unitària de la Comunitat Educativa.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.